Vanuit de heuvels en rust in de natuur, in 20 minuten naar de stranden

Faro
Stranden

Casa da Fonte Velha is te bereiken via een hobbelige onverharde weg ongeveer 5 minuten rijden vanaf de geasfalteerde weg over de heuvel Vanaf Faro Airport ben je in circa 35 auto minuten bij het huisje.

Kenmerkend voor dit deel van de Algarve, is het feit dat het nog niet zo ver toeristisch ontwikkeld is.

Tijdens tochtjes landinwaarts wordt duidelijk dat het boerenleven hier op enkele plaatsen nagenoeg onverstoord verder gaat.

De prachtige omgeving

Wil je er even uit, u heeft keuze uit schitterende steden, rustieke dorpjes en adembenemende zandstranden.

Tavira

Het charmante stadje Tavira, waar de tijd lijkt stil te zijn gestaan en met zijn historische kerken en herenhuizen en vele restaurantjes ligt aan weerszijden van de rivier de Gilão.

Stranden

Ten oosten van Faro, aan de Sotavento, bevinden zich lange zandstranden. Het water is hier wam en kalm.
Via een kort boot tochtje of treintje kom je op de stranden in de nabije omgeving. Het mooi Ilha da Tavira kent geen verkeer en heeft een camping en een aantal echt goede vis restauarants direct aan zee met haar grote zandstranden.

Faro

Faro is de hoofdstad en het besturingscentum van de Algarve. De stad is in de loop de eeuwen diverse malen herezen; na een invasie, aardbeving en brand en de mooiste gebouwen stammen dan ook uit het eind van de 18de eeuw en uit de 19de eeuw.

Olhão

Al sinds de middeleeuwen houdt men zich in Olhão bezig met visserij en tegenwoordig heeft de stad een van de grootste visserhavens en is een van de grootste producenten van tonijn en sardines in blik van de Algarve.

Interesse gekregen in een inspirerend verblijf?

Scroll naar boven